Aankoop digitaal animatietoestel met steun van CERA en andere schenkers

dinsdag 30 januari 2018

Aankoop digitaal animatietoestel met steun van CERA en andere schenkers

dinsdag 30 januari 2018
Onlangs kochten we een Omivista Mobii aan. Dit is een mobiel toestel, waarmee beelden en interactieve lichtanimaties op een gewone tafel geprojecteerd kunnen worden. De animaties reageren op de beweging van handen en armen. Er zijn een 40-tal spellen beschikbaar, die aanpasbaar zijn (zelfs met fotomateriaal) zodat het nog beter aansluit op de leefwereld van de gebruiker. OmiVista kan ingezet worden voor activeren, bewegen, ontspannen, spelen, leren en herinneren. De eerste ervaringen zijn positief: de gebruikers vinden het uitdagend, prikkelend en plezierig.

De middelen voor de aankoop van dit toestel werden via verschillende kanalen verzameld. Begin dit jaar ontvingen we een schenking van € 2.400 van een familielid van een gebruiker. Ter gelegenheid van een verjaarsdagfeest werden de genodigden gevraagd om een gift te doen ten voordele van ‘de branding’. Ook van de acties die georganiseerd werden naar aanleiding van de warmste week door GBL creative marketing studio te Heule, Dupont Kookboetiek op ‘t Hoge en de Chiro van Wevelgem verwachten we een mooie opbrengst.

Ook van CERA ontvangen we € 2.000 steun, die we voor dit project inzetten. Cera investeert in welzijn, zorg en gezondheid, en besteedt aandacht aan mentale, fysieke en sociale noden en behoeften van mensen. Onder het luik 'innovatie in de zorg' ondersteunen ze vernieuwende initiatieven, en investeren ze mee in aangepaste en bijkomende zorg en in kwaliteitsverbetering.
We danken al deze schenkers van harte voor hun geloof in dit project!
Terug naar boven