Privacy verklaring

Inleiding

De branding waak vzw is een vergunde zorgaanbieder en biedt in de regio Zuid-West-Vlaanderen een ruim aanbod aan ondersteuning aan mensen met een beperking.
De branding, Ringlaan 30, 8501 Heule
056 36 40 30 – debranding@waak.be

Via deze website willen wij u zo goed en zo juist als mogelijk informeren over ons aanbod en onze werking. We proberen de informatie op onze website zo up-to-date mogelijk te houden. Fouten of problemen met betrekking tot deze website mogen doorgemaild worden naar het mailadres ict.debranding@waak.be.

U kan deze website vrij bezoeken zonder uw persoonlijke gegevens te vermelden. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met onderstaand privacy en cookie beleid.


Verwerking van persoonsgegevens

‘de branding’ hecht groot belang aan de bescherming van uw persoonlijke levenssfeer en handelt overeenkomstig de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en voldoet aan de Europese regelgeving inzake de verwerking van persoonsgegevens (Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679).
Persoonsgegevens die u mededeelt op onze contact- en sollicitatieformulieren, verwerken wij slechts om aan uw verzoek te voldoen.

Persoonsgegevens worden enkel doorgegeven aan het personeel dat uw verzoek behandelt. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan personeel buiten ‘de branding’ wanneer dat nodig blijkt te zijn voor de behandeling van uw verzoek. Als u bepaalde, noodzakelijke informatie weigert mee te delen, dan kan het zijn dat ‘de branding’ uw verzoek niet kan afhandelen. Wij brengen u dan hiervan op de hoogte. Uw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.
Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het verzoek waarvoor ze zijn ontvangen.

Elke persoon van wie wij via deze website gegevens verwerken, kan zijn persoonlijke gegevens inkijken, ze laten verbeteren of deze laten verwijderen. Gelieve hiervoor een brief te sturen naar het hogervermelde adres of een e-mail te sturen met een kopie van uw identiteitskaart naar privacy.debranding@waak.be ter attentie van dhr. Eric Deruyter (Data Protection Officer).


Nieuwsbrief

Op deze website kunt u zich inschrijven op nieuwsbrieven. Hiervoor gebruiken wij het programma Mailchimp. Meer informatie over hun privacy beleid kunt u terugvinden op hun website: https://mailchimp.com/legal/privacy/
Wanneer u zich voor 1 van deze nieuwsbrieven inschrijft worden uw e-mailadres, familienaam en voornaam opgeslagen in de daarvoor bestemde mailinglijst binnen Mailchimp. Bij het aanmelden van deze nieuwsbrieven moet u ook uitdrukkelijk uw akkoord geven door middel van het aanvinken van een checkbox.

Na het aanmelden op een nieuwsbrief ontvangt u een e-mail om uw inschrijving op onze nieuwsbrief te bevestigen. Doet u dit niet, dan zal u niet ingeschreven worden.
Uitschrijven op 1 van onze nieuwsbrieven kan altijd en eenvoudigweg door onderaan in de ontvangen nieuwsbrief op de uitschrijflink te klikken.


Cookie policy

1. Algemeen

De branding waak vzw (hierna genoemd “de branding”, “wij”) maakt voornamelijk gebruik van cookies om uw surfervaring op https://www.debranding-waakvzw.be (hierna genoemd de “Website”). Alle gegevens die ‘de branding’ haalt uit haar cookies zijn anoniem en worden alleen gebruikt om de klantervaring op de Website te begrijpen met als doel om de prestaties en bruikbaarheid van deze Website te verbeteren.

‘de branding’ is gerechtigd om deze cookie policy te updaten door een nieuwe versie te plaatsen op de Website. Het is in dit kader ten zeerste aangewezen om regelmatig de Website en de betreffende pagina waarop de cookie policy wordt weergegeven, te raadplegen om zeker te zijn dat u kennis hebt van enige wijzigingen. Van zodra een nieuwe cookie policy uitwerking zal krijgen, zal uw toestemming omtrent het gebruik van cookies wederom gevraagd worden.

2. Wat is een cookie?

Een cookie, ook wel bekend als een HTTP cookie, een web cookie of een browser cookie, is meestal een klein tekstbestand verzonden van een website en opgeslagen in de webbrowser resp. op het toestel van de gebruiker terwijl een gebruiker aan het surfen is op een website resp. gebruik maakt van een mobiele applicatie. Wanneer de gebruiker in de toekomst op dezelfde website surft, kunnen de gegevens die zijn opgeslagen in de cookie worden opgehaald door de website om de website op de hoogte te brengen van de vorige activiteit van de gebruiker. Cookies werden ontworpen als een betrouwbaar mechanisme voor websites om de status van de website of de activiteit die gebruiker in het verleden heeft ondernomen, te herinneren. Ze helpen ons om uw bezoek aan de Website te optimaliseren, om technische keuzes te herinneren (bijvoorbeeld taalkeuze, een nieuwsbrief, enz.) en om meer relevante diensten en aanbiedingen te tonen. Indien u de Website wenst te raadplegen, raadt ‘de branding’ u aan om de cookies in te schakelen. Echter, indien u verkiest om dit niet te doen, bent u altijd vrij om ze niet in te schakelen.

Cookies kunnen omvatten: het klikken op bepaalde knoppen, inloggen of een opname van de pagina's welke door de gebruiker werden bezocht, zelfs maanden of jaren geleden. Hoewel cookies geen virussen kunnen bevatten en geen malware kunnen installeren op de gast computer, worden tracking cookies en vooral third-party tracking cookies vaak gebruikt als manieren om lange termijn gegevens van de browsergeschiedenis van individuen samen te stellen – een grote privacy bezorgdheid dat aanleiding vormde voor de Europese en Amerikaanse wetgevers om actie te ondernemen in 2011. Deze cookieverklaring is in overeenstemming met de huidige Belgische Wet (Wet van 10/07/2012 tot vaststelling van bepalingen betreffende de elektronische communicatie, BS 20/9/2012).

Deze Website gebruikt verschillende types van cookies:

De strikt noodzakelijke cookies: Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze cookies strikt noodzakelijk om u in staat te stellen te surfen op de Website resp. gebruik te maken van het Platform of om bepaalde functies, dewelke u hebt aangevraagd, te voorzien.

Cookies voor functionaliteit: Deze cookies verbeteren de functionaliteit van de Website door het opslaan van uw voorkeuren.

Tracking cookies: Deze cookies zullen gebruikerssessies overleven. Wanneer de Max-Age van een permanente cookie is ingesteld op 1 jaar, dan zal binnen dat jaar de initiële waarde, opgenomen in die cookie, terug verzonden worden naar de server iedere keer de gebruiker de server bezoekt. Dit wordt gedaan om essentiële informatie op te slaan, zoals hoe de gebruiker initieel naar de Website is gekomen. Om deze reden worden ze ook wel tracking cookies genoemd. Bijvoorbeeld, zodra u de gewenste taal hebt gekozen, zal de Website uw voorkeur opnemen in een permanente cookie en opslaan op uw browser. Wanneer u daarna opnieuw de Website bezoekt, zal de Website die permanente cookie gebruiken om ervoor te zorgen dat de inhoud wordt geleverd in de door u gewenste taal.

Prestatie cookies: Deze cookies helpen om de prestaties van de Website te verbeteren en aldus zo een betere gebruikerservaring te voorzien. De branding maakt gebruik van Google Analytics, een populaire webanalyse-service aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van cookies om ‘de branding’ te helpen analyseren hoe gebruikers de Website gebruiken. Het registreert het aantal bezoekers en vertelt ‘de branding’ zaken over hun algehele gedrag – zoals de typische duur van een bezoek aan de Website of het aantal pagina’s een gebruiker gemiddeld bekijkt.

Third party cookies: Om haar communicaties te ondersteunen heeft ‘de branding’ haar inhoud verankerd in sociale media kanalen, zoals onder meer YouTube, Facebook, Twitter en LinkedIn, alsook maakt ‘de branding’ gebruik van de sharing mogelijkheden op sociale netwerken. De kanalen die ‘de branding’ gebruikt kunnen cookies bevatten van deze websites en ‘de branding’ controleert deze niet. U dient de relevante website van deze derden te raadplegen voor meer informatie over deze cookies.

3. Lijst van cookies die de Website gebruikt

De tabel hieronder bevat een opsomming van de cookies die ‘de branding’ desgevallend gebruikt en welke informatie deze opslaan.

Google Analytics cookies

Wij gebruiken Google Analytics cookies om gegevens te verzamelen over uw sessies op onze website. Voor meer informatie rond de werking van deze cookies, consulteer aub de cookie & privacyverklaring van Google.

_GA

_GID

_UTMA

_UTMZ

Hotjar cookies

Wij gebruiken Hotjar cookies om informatie over uw surfgedrag en muisbewegingen te analyseren. Gelieve de Hotjar cookie policy te consulteren voor meer informatie over deze cookies.

_HJINCLUDEDINSAMPLE

Andere website cookies

CakeCookie [DASSHOP-REMEMBER35]: Deze cookie zorgt ervoor dat een gebruiker automatisch terug ingelogd is op de website. Duur: Deze vervalt na 2 weken.

CakeCookie [visited_pages]: Deze cookie houdt bij welke pagina's binnen de website werden bezocht. Duur: Deze vervalt wanneer de paginasessie vervalt (bij sluiten van de website).

DASSHOP: Deze cookie houdt sessiegegevens zoals IP-adres en browserdetails bij. Duur: Deze vervalt na 3 uur, zonder vernieuwing van de sessie.

cookieconsent_status: Deze cookie houdt de status van de cookieconsent popup bij. Duur: Deze vervalt na 1 jaar.

4. Cookies uitschakelen

Er zijn een aantal opties beschikbaar om het opslaan van cookies te voorkomen. Gelieve de websites van de verschillende browsers te bezoeken om te leren hoe je de opslag van cookies kan blokkeren. Het is goed te beseffen dat wanneer u beslist om al uw cookies te verwijderen u hoogstwaarschijnlijk al uw gebruikersnamen en paswoorden op alle websites die u bezoekt, moet heringeven, waar u dus voordien niet eens moest over nadenken. Zoals reeds vermeld, kunnen cookies een echte aanwinst zijn voor uw surfervaring op het web. Wenst u meer te weten over cookies, gelieve de website www.allaboutcookies.org te bezoeken. Deze website voorziet meer informatie over cookies, legt gedetailleerd uit hoe je de cookies die u vindt, kunt verwijderen en het toont u hoe u vertrouwde websites kunt toestaan om cookies op te slaan op uw computer.


Informatie delen op sociale media en links naar andere sites

Onze nieuwsitems op deze website kunnen door middel van een deel-knop gedeeld worden op de sociale media kanalen Facebook en LinkedIn.
Deze website bevat ook links naar andere websites waarover ‘de branding’ geen zeggenschap heeft en waarvoor het ook geen verantwoordelijkheid aanvaardt. De branding kan echter ook niet garanderen dat deze websites en sociale media kanalen een privacybeleid naleven overeenkomstig de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. We raden gebruikers dus aan dit zelf na te gaan door de privacy verklaringen te raadplegen die op iedere website moeten voorkomen.


Versie privacy verklaring

De branding kan op elk moment, zonder verdere en voorafgaande kennisgeving, de privacy verklaring aanpassen. Deze privacy verklaring werd het laatst aangepast op 7/06/18.


Info en vragen

Hebt u na het lezen van deze privacy verklaring nog vragen, neem dan zeker contact op met Dhr Eric Deruyter fungerend als Data Protection Officer op het telefoonnummer 056 36 40 30 of stuur een e-mail naar privacy.debranding@waak.be.

Terug naar boven